Patrimoniul natural (luciul de apa) reprezintă o valoare pe care o comunitate o poate capitaliza transformând-o într-un motor de dezvoltare (infrastructura, activități economice, turistice, divertisment pe ape și maluri), într-un element de patrimoniu cultural (creșterea profilului identitar/notorietate, mândrie locala și divertisment pentru localnici), factor de creștere a calității vieții (timp petrecut în natura, spațiu curat), loc de exercitare a reflexelor de educație civica, implicare și cultura politica pentru tineri. Pe de alta parte, nevoile de a asigura protecția la inundații vine uneori în contradicție cu aceste deziderate.
Rețeaua pe care ne propunem s-o construim poate contribui la îndeplinirea următoarelor deziderate:
Vă rugăm să completați chestionarul de mai jos pentru a vă exprima intenția de a face parte din rețea.
Platforma este dezvoltată în contextul proiectului Apele Unite ale României – educație practică pentru patrimoniu natural, derulat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă. Atrage atenția cetățenilor asupra semnificației apei, recomandă comportamente responsabile, consolidează, și activează o comunitate a apei.
Copiii care au lucrat la canotca Piscu sunt protagoniştii unui serial video educațional. I-au însoțit profesori de matematică, fizică, geografie, educație socială și specialiști în dezvoltare durabilă, artă și design asistat de computer. Din lecțiile practice de la atelier, am realizat un material didactic intersiciplinar, o serie de resurse educaționale deschise, disponibile elevilor, profesorilor și specialiștilor în educație din toată țara.