Descoperă Rowmania – Concurs de vâslit în echipă și Atelier pentru copii – Călărași

Revenim la Călărași ca să sărbătorim Ziua Dunării și căutăm (din nou) campioni la vâslit!
Așadar, ne vedem duminică, 4 iulie, începând cu ora 09:30, în zona Debarcader, parcul Central.
🔵 Indiferent de vârstă, constituţie sportivă şi experienţă, ești binevenit în echipajul de 11 campioni pentru concursul de vâslit viteză, în canotci de 10+1 locuri.
🔵 Dacă nu vâslești, vino să susții concurenții, să serbăm împreună Ziua Internațională a Dunării și să te bucuri de o zi petrecută în natură, printre campioni.
🔵 Ia-i și pe cei mici cu tine, să vadă cum se fac bărcile, avem un atelier special pentru ei, de construcție de machete de bărci.

P R O G R A M:
Competiție de vâslit în canotci de 10+1
9:30 – 11:45 Înscrierea participanților | acomodarea cu ambarcaţiunile
11:45 – 12:00 Stabilirea ordinii în concurs | ședința tehnică
12:45 – 14:00 Concursul de canotcă 10+1 (pe serii, semifinale, finala)
14:00 – 14:30 Festivitatea de premiere

Atelier pentru copii
10:00 – 14:00 Construcție de machete de canotci.
Înscrierile se fac la fața locului, în dimineața concursului.

Câştigătorii de la Călărași vor intra în finala națională Descoperă Rowmania, care se va desfăşura în cadrul Festivalului Rowmania, pe 4 septembrie, la Tulcea.
Descoperă Rowmania o campanie de promovare a patrimoniului național al cărei obiectiv este să reapropie oamenii de natură și să-i reconecteze la aceasta, având ca instrument canotca și ca activitate vâslitul.
Din 2019, Descoperă Rowmania face parte dintr-un program mai amplu al Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, campania Apele Unite ale României, care propune activități de educație non-formală, ecologizare și sport în aer liber. Acestea urmăresc angrenarea comunităților într-un exercițiu de descoperire și protejare a apelor ce le traversează și de valorizare a peisajului urban riveran.

Descoperă Rowmania Călărași este un eveniment organizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 împreună cu Primăria Municipiului Călărași în cadrul proiectului „Ziua Dunării”.
Cu sprijinul: Clubul Sportiv Municipal Călărași, Apele Romane, DC Communication, Enot Paddles, AQUA Carpatica

Share

LOCATIE

Călărași