Conferința internațională – Renaturarea râurilor – instrumente privind soluții bazate pe natură pentru managementul participativ al apelor

Există soluții bazate pe natură pentru managementul participativ al râurilor și altor luciuri de apă din vecinătatea localităților?
Iar dacă există, au fost aplicate? Sunt verificabile – cu rezultate măsurabile?
Punem aceste întrebări unor experți internaționali pe care îi invităm la o discuție online în care vom pune față în față situații din România cu soluții aplicate în Europa sau America de nord în contexte similare. Vă invităm să analizăm împreună dacă acestea se pot aplica în România și ce anume ne lipsește s-o facem cu succes.
Detalii despre agenda conferinței internaționale – aici:
https://rowmania.ro/renaturarea-raurilor-instrumente…/

La eveniment vor fi prezentate studii de caz (proiecte în curs ale partenerilor din Rețeaua Apele Unite ale României) și ne propunem să trecem în revistă experiențe internaționale pe proiecte similare, care pot fi instrumente de analiză bazate pe tehnologie, soluții de colaborare cu administrația locală, de comunicare/activare a populației, de decizii privind emiterea de reglementări/avize sau alte aspect esențiale în implementare.

Vor fi prezentate instrumente de lucru care nu sunt doar tehnice, ci și societale (de organizare, de comunicare publică, de antrenare a publicului).

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului Democratizarea accesului la apă – Apele Unite ale României, derulat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 Rowmania în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, CUCA Fundația Dala, Someș Delivery Asociația miniMASS, Asociația unDAverde, Apele Române, Asociația Comunelor din România, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania;

Locatie pe harta

Share

LOCATIE

online