Lansarea la apă a canotcii realizate de copiii din Chilia Veche

Lansăm la apă #canotca pe care au construit-o 20 de elevi de la Școala Gimnazială Chilia Veche, la atelierul educațional Apele Unite ale României – vâslim pentru comunități durabile.
Copiii au lucrat timp de trei săptămâni, sub îndrumarea lui Viorel Gheorghe, meșterul marangoz al Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, construind cu mâinile lor o barcă din lemn pentru 2 persoane, care va rămâne în proprietatea comunității Chilia Veche.

#ATELIER
🛠️ Elevii au realizat toate etapele construcției, de la planuri, până la finisaj și lansarea la apă. Au făcut măsurători și scalări, s-au ocupat de trasarea liniilor și tăierea plăcilor din lemn, au șlefuit componentele canotcii, le-au lipit, lăcuit, finisat și vopsit.
Așa au descoperit legătura dintre realizarea bărcii și cunoștințele și abilitățile dobândite în școală, la orele de matematică, fizică, geografie, chimie, istorie, ecologie, educație socială #învățarecusens
Au învățat lucruri interesante despre meșteșugul construirii bărcilor (marangozeria), au descoperit importanța apelor pentru dezvoltarea așezărilor umane și în construirea identităților locale.
Au aflat cum se pot folosi de natură și resurse, fără să le risipească, și care sunt principalele principii ale dezvoltării durabile.

#PROIECT
💧 Atelierul Apele Unite ale României – vâslim pentru comunități durabile face parte dintr-un program de educație integrată adresat elevilor de gimnaziu, dezvoltat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, în contextul proiectului „Apele Unite ale României – democratizarea accesului la apă”.
🙏 Organizatorii mulțumesc Primăriei Comunei Chilia Veche și Asociației Împreună pentru Chilia Veche, care au susținut realizarea atelierului și evenimentul de lansare la apă a canotcii.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde și incluzivă.
Proiect derulat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Fundația Dala, Asociația miniMASS, Asociația Unda Verde, Apele Române, Asociația Comunelor din România ACOR, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.

Share

LOCATIE

Chilia Veche