Unul dintre obiectivele acestui proiect vizează consolidarea Rețelei pentru Apele Unite, o platforma stratificată de consultare, informare, acțiune, inițiativă legislativă și schimburi de bune practici pentru valorificarea durabilă a patrimoniului hidrografic.
Rețeaua este formată din autorități publice, ONGuri, experți, operatori privați, biblioteci, scoli, centre de cunoaștere și documentare, asociații sportive, grupuri de inițiativă. Consolidarea ei se va realiza prin evaluarea rolurilor si competentelor membrilor, atragerea altora, profesionalizarea lor, crearea de instrumente de comunicare între ei, dar și cu comunitățile.
Această rețea poate genera inițiative pentru soluții eficiente, replicabile, de responsabilizare a comunităților. Astfel, cetățenii devin interesați să verifice ce fac autoritățile, sa ceară soluții (infrastructura, idei de dezvoltare alternativă, ecologizare) și să contribuie la decizii.
Lucrăm împreună pentru o Europă verde și incluzivă.
Acest website face parte din „Apele Unite ale României – democratizarea accesului la apă”, proiect derulat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Fundația Dala, Asociația miniMASS, Asociația Unda Verde, Apele Române, Asociația Comunelor din România ACOR, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021; Pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.
Proiect derulat de
Cu sprijinul