Conferința De la „comunități” la „comunitate” în Delta Dunării. Linii de acțiune ale dezvoltării pentru oameni

Share

În materialul video alăturat este disponibilă înregistrarea live a dezbaterilor.

Prezentarea rezultatelor unei cercetări sociologice (realizate în perioada martie – septembrie 2023 la nivelul stakeholderilor din Delta Dunării și a publicului general din județele riverane Dunării și din București / Ilfov) privind potențiale soluții de dezvoltare durabilă a comunităților Deltei Dunării este disponibiă aici.

Consultarea publică
 
 

În contextul conferinței, au fost prezentate rezultatele unui complex demers de consultare publică, care poate genera o modalitate de a stabili linii strategice de dezvoltare durabilă pentru zone cu condiţii speciale care oferă atât beneficii cât și provocări (de ex. arii protejate).

Exerciţiul de testare a ipotezei în condiţii reale, în localitatea Mila 23, se poate transforma într-o metodologie de lucru cu comunităţi medii și mici, care să permită elaborarea de strategii de dezvoltare viabile, acceptate de comunitate și care să respecte principiile sustenabilităţii. O altă temă analizată în cursul consultării este aceea a importanţei solidarităţii la nivel de teritorii învecinate, la capacitatea transformării unei „colecţii de comunităţi” adiacente într-o comunitate cu aspiraţii similare, cu reflexe de colaborare autentică și cu mecanisme de utilizare eficientă a resurselor comune.

 

Cercetarea a fost realizată de Romanian Quantitative Studies Association – rqsa.ro.