Atelierul Mobil – Apele Unite ale României, Mila 23 – prima săptămână

19 octombrie 2022

Joi, pe 6 octombrie, am lansat Atelierul Mobil la Mila 23, casa noastră din Delta Dunării. Am găsit aici, ca peste tot în Deltă, o comunitate caldă, copii nerăbdători să treacă direct la treabă, părinți și profesori dornici să se implice. Împreună, am pornit într-o călătorie de patru săptămâni, în care ne construim propria canotcă!

Avem cei mai mici meșteri marangozi de până acum, curioși și veseli, coordonați cu drag de marangozul nostru Viorel Gheorghe. Tocmai pentru a ne adapta vârstei copiilor, am schimbat puțin ordinea etapelor de construcție, ne-am împărțit pe mici ateliere și am în paralel. Așa că n-am mai așteptat să ajungem la final și ne-am apucat de băncuțe, am pregătit aproape și copastiile și deja am început să coasem canotca.

Săptămâna a doua vine cu o canotcă gata cusută și cu un atelier de pagăi.

Mulțumim pentru implicare părinților, învățătorilor și profesorilor, Primaria Comuna Crisan, Școlii Gimnaziale Mila 23 și Școlii Gimnaziale Crișan.
Cu sprijinul: Kaufland Romania.

Atelierul face parte din proiectul „Apele Unite ale României”, care promovează democratizarea accesului la apă și vizează conștientizarea privind importanța apei pentru dezvoltarea comunitară. Este inițiat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 împreună cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Active Citizens Fund – Romania.

#haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEANorwayGrants
#ApeleUnite #comunitateaapei #canotcașcoală #învățarecusens #dezvoltaredurabilă

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email