Canotca-școală de la Piscu a fost lansată la apă

20 iulie 2021

#ApeleUnitealeRomaniei: Canotca construită de copii, lansată pe Lacul Snagov 

Copiii care au construit o canotcă într-un exercițiu inedit de „învățare cu sens” au lansat-o astăzi la apă, pe Lacul Snagov, de la baza sportivă la care Ivan Patzaichin s-a antrenat în timpul carierei și unde și-a coordonat sportivii, ca antrenor.

„Experiența este cea mai bună educație pe care le-o putem da copiilor noștri, iar apa este viață. Cu siguranță, copiii își vor aduce aminte mereu cum au construit o canotcă, în doar trei săptămâni. Cu mare bucurie le-am fost alături astăzi la lansarea canotcii la apă pe lacul Snagov și le-am urmărit entuziasmul. Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă va susține întotdeauna astfel de proiecte dedicate copiilor, pentru că dezvoltarea durabilă înseamnă, în esență, asigurarea și promovarea unui stil de viață sănătos și sustenabil pentru generațiile viitoare.”

László Borbély, coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă

Canotca (o barcă de lemn care are atât caracteristicile unei canoe cât și ale unei lotci) a fost realizată de elevi din localitățile Piscu, Balotești, Izvorani, Țigănești (Ilfov) și din Țigănești (Rep. Moldova), în cadrul unui program de educație integrată inițiat și derulat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.

Copiii au lucrat la Muzeul-Atelier Școala de la Piscu sub conducerea lui Viorel Gheorghe, marangozul Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, și, în timp ce au realizat barca, au aflat cum pot pune în practică cunoștințele teoretice dobândite în școală.

I-au însoțit în acest demers profesori de matematică, fizică, geografie, educație socială, precum și specialiști în dezvoltare durabilă, artă și design asistat de computer; Adrian Ivan, Cristi Petcu, Costel Neicu, Irina Constantinescu, Laura Gunesch, Teodor Frolu, Adriana Scripcariu și Victor Jantea. Din lecțiile practice oferite de aceștia, organizatorii vor extrage materiale video ce vor constitui resurse educaționale deschise – material didactic intersiciplinar, disponibil profesorilor din toată țara, pentru a-și face orele la clasă mai variate și, deci, mai atractive pentru elevi.

Proiectul „Apele Unite ale României – vâslim pentru comunități durabile” va continua în perioada imediat următoare cu un atelier similar la Chilia Veche, în jud. Tulcea, unde copiii de la Școala Gimnazială își vor construi propria canotcă, ce va rămâne în dotarea școlii.

https://rowmania.ro/atelier-canotca-scoala/

https://www.facebook.com/RowmaniaPatzaichinhttps://www.facebook.com/departamentulpentrudezvoltaredurabila ; https://www.facebook.com/groups/apeleunitealeromaniei1https://www.facebook.com/atelierulmobil

#ApeleUnite #canotcașcoală

Proiectul „Apele Unite ale României” promovează democratizarea accesului la apă și vizează conștientizarea privind importanța apei pentru dezvoltarea comunitară. Proiectul este inițiat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 împreună cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României – Secretariatul General al Guvernulu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email